Se alle programmer

VOX

Nyheter fra VOX

Voksen TV-kanal

Publisert:
I januar lanserer vi en splitter ny TV-kanal som retter seg spesielt mot voksne. Kanalen har fått navnet VOX.

– Både blant seere og annonsører er det en stadig økende interesse for kvalitetsunderholdning beregnet på de som ikke lenger definerer seg som ungdommer. Mens NRK kjemper mot forgubbing, klarer de kommersielle kanalene i større grad å tiltrekke seg yngre seere. Vi mener nå at erfarne tv-seere må få et enda bredere kommersielt tilbud.

Det sier TVNorge-sjef Harald Strømme om hvorfor mediehuset nå også ønsker å rette seg mot det mer erfarne seermarkedet.

– VOX skal først og fremst henvende seg til seere i målgruppen 30+. På menyen står nye og gamle klassikere, britiske serier, krim, talkshow, humor og filmer. VOX skal være en bred kanal for den viderekomne TV-seeren, som føler seg voksen, enten hun er 32 eller 58, sier Strømme.

Internasjonal trend

Blant norske TV-seere er målgruppen 30-59 år den eneste som øker TV-seingen i år. Mens målgruppen 12-29 så langt i år har brukt 130 minutter på TV i døgnet, har målgruppen 30-59 brukt hele 174 minutter foran skjermen. Det er 33 prosent mer enn de under 30. Det byr på muligheter, men bør også føre til et øyeblikks selvransakelse i det kommersielle TV-markedet, mener Strømme.

– Til tross for statistikken, og til tross for at modne seere er en voksende og svært kjøpekraftig målgruppe, er det nettopp denne gruppen som har vært gjenstand for minst oppmerksomhet blant de kommersielle tv-aktørene.

– I andre TV-markeder ser vi at trenden er i ferd med å snu. Både i Danmark og Sverige har liknende kanaler opplevd suksess. Også amerikanske TV-kanaler går i større grad i denne retningen, sier han.

Byr på kritikerrost amerikansk og britisk

Allerede i dag har kanalen sikret seg suksessen The Borgias, en påkostet historisk dramaserie med Jeremy Irons i hovedrollen (CBS Studios International). BBC-fenomenet The Hour, med Ben Whishaw og Dominic West fra kritiker- og publikumsfavoritten The Wire står også på listen. – The Hour hadde premiere på BBC i juli og BBC America i august, og har allerede rukket å bli en kultserie. Kritikerne hyller serien som den nye Mad Men, påpeker Strømme.

Satser på kvalitet

VOX har også sikret seg western-dramaet Hell on Wheels, den nye Showtime-hiten Shameless og mer kjente konsepter som talkshowkongen David Letterman (CBS Studios International). VOX blir også det nye hjemmet for sesong fem av Mad Men, Emmy-vinner for beste serie fire år på rad.

– VOX skal by på moden kvalitetsunderholdning som ofte ikke får plass på de store, kommersielle kanalene. VOX er ikke for nybegynnere, smiler Strømme.